Boekbespreking ‘Het vrouwenbrein’

Vind je het leuk om te lezen, om in gesprek te gaan over maatschappelijke onderwerpen en om van anderen te leren? Schrijf je dan in voor de boekbespreking over ‘Het vrouwenbrein’ van auteur Iris Sommers op woensdag 13 november 2024.

Over het boek
Vrouwen hebben niet dezelfde hersenen als mannen. Hun brein is fors kleiner, en hun hersenschors telt liefst zeventien procent minder zenuwcellen. Toch doet hun denkvermogen niet onder voor dat van mannen; hoe compenseren zij voor hun kleinere hardware? Iris Sommer schetst een zo volledig mogelijk beeld over hoe en waarom onze hersenen verschillen. Want er zijn meer verschillen tussen het vrouwen- en mannenbrein. Persoonlijkheid en interesse is (gemiddeld) anders. Vrouwen hebben een ander stress-systeem, andere hormonen en een ander immuunsysteem. Hoe worden die verschillen tussen de seksen veroorzaakt, en wat betekenen ze? Wat gebeurt er wanneer iemand van geslacht verandert? Hoe gaat de maatschappij om met meisjes en jongens, vrouwen en mannen, en wat zou er beter kunnen?

Goed om te weten
Schrijf je je in voor de boekbespreking van ‘Het vrouwenbrein’ via de website van De Salon.
* Als je je inschrijft dan verwachten we (1) dat je het boek gaat lezen en (2) dat je aanwezig bent bij de boekbespreking.
* Deelname is gratis. Wel moet je zelf het te lezen boek kopen, downloaden of lenen.
* Op woensdag 13 november bespreken we het boek. Albertien (programmamaker bij De Salon) is de gespreksleider van de avond. Ze zal een aantal vragen en stellingen voorbereiden.

Neem alvast een kijkje

Bekijk alle horecagelegenheden in Halderberge

Bekijk alle overnachtingsmogelijkheden in Halderberge